FORCRETE MICROCEMENT

FORCRETE – DEN HÅRDASTE MICROCEMENTEN

Forcrete är en mycket exklusiv microcement med unika egenskaper och otrolig styrka. Det unika med Forcrete är att den tål vatten utan ytbehandling, skulle ni lyckas skada lacken kommer eventuellt vatten därför inte att lämna en missfärgning likt andra cementer. Liknande produkter på marknaden är ofta baserade på resin (plaster) istället för epoxi eller cement, färdigblandad microcement baserat på resin ger ofta en väldigt plastig känsla. Vi rekommenderar er att jämföra Forcrete och våra andra produkter med de färdigblandade varianterna, vi är då övertygade om att ni inte kommer att välja det plastiga utseendet.

Forcrete är speciellt framtagen för inomhusmiljöer med extra tufft slitage. I denna produkt har vi kombinerat den utmärkta prestandan hos vår microcement med den extrema hårdheten från epoxin. Till skillnad från traditionell microcement kan ytan även poleras likt polerad betong och läggas med mer struktur även i badrum. Resultatet är en sömlös beläggning med en mycket hög prestanda och motståndskraft mot slitage, vätskor och hög trafik. 

Forcrete kan fås i någon av våra standardfärger eller specialbeställas i valfri färg. Strukturerna som används är: XT, Coarse, Medium och Fine. Coarse är vår populäraste produkt. Denna microcement är endast för proffesionellt bruk och säljes därför endast till certifierade partners. Samtliga produkter kan användas på både väggar och golv. 

ANVÄNDNINGSOMRÅDE - Golv, väggar, badrum, kök, bänkskivor, tvättställ, möbler, inomhus, vertikala och horisontella ytor.

PRISER - Forcrete är en Premium produkt och kostar ca 300-450kr extra/m2 jämfört med vår traditionella “Standard” microcement. I ett normalstort badrum motsvarar det ca 10-20% extra.

Forcrete microcement - Aktivcement SE
Forcrete microcement - Aktivcement SE

FORCRETE – XT

Forcrete XT är vår grövsta, hårdaste och slitstarkaste starkaste produkt. XT ger en mycket grov och något mer homogen känsla än våra övriga produkter. Dess grovhet kan göra den svår att rengöra på golvytor inomhus. XT är tillsammans med Coarse den produkten som klarar ett hårdslitage bäst.

FORCRETE – COARSE

Forcrete Coarse är vår populäraste slutfinish. I materialet coarse ser man ballasten vilket ger en naturlig och mer stenig känsla än övriga typer av microcement. Med olika tekniker kan man nå olika typer av finish på produkten. Med coarse får man en mycket slitstark produkt som lämpar sig för ytor med hög trafik.

FORCRETE – TROWEL X

Trowel X i appliceras som en vanlig microcement, mönstret skapar man sedan med en “glättare”. På så vis skapar vi ett mönster likt en slipad betongplatta. Ytan kan sedan poleras upp för att skapa en yta likt polerad betong eller lackas med en matt lack för den som föredrar det. Trowel X är en mycket populär finish för större golvytor.

FORCRETE – SMOOTH

En mycket fin produkt utan synlig ballast. Smooth kan appliceras med många olika tekniker och på så vis skapa flera olika intryck med mer eller mindre liv i ytan. Lämpar sig väl på väggar och golv i hemmiljö.

FORCRETE – MEDIUM

En fin produkt med väldigt små sten i produkten. Medium ger en homogen känsla med lite mindre liv än våra andra släta produkter. Stenen syns inte så mycket vilket bidrar till en lugnare känsla. Lämpar sig väl på väggar och golv i hemmiljö.

FÄRGER

Forcrete har en något smalare färgkarta som standard men kan blandas efter valfri ral kod från fabrik.

VÅRA YTBELÄGGNINGAR

Det finns flera olika texturer och ytbehandlingar som ger varje färg ytterligare variation.

Forcrete är 100% vattentät redan innan lack, detta gör att den inte behöver en lika slitstark lack för att ge ett starkt skydd. Detta gör att materialet upplevs mer naturligt och får en stenigare känsla. Unikt för Forcrete microcement är att man kan polera ytan och på så vis nå en finish mycket lik polerad betong.  Under hjälpavsnittet om lacker kan ni läsa mer om våra olika ytbehandlingars egenskaper. 

De vanligaste alternativen till Forcrete är:

Forshield FX – Vattenbaserad polyuretan lack

Monoseal – 1 komponents lack som poleras till en yta likt polerad betong eller stucco.

ÄR DET VÄRT ATT BETALA EXTRA FÖR FORCRETE?

Forcrete är den mest exklusiva microcementen på marknaden. Den är hårdare, slitstarkare och ser mer naturlig ut än vanliga microcement typer. Den tål vatten i sig själv utan att för den sakens skull ha en massa plast i sig vilket många andra täta produkter på marknaden har. Vi rekommenderar alltid våra kunder att jämföra Forcrete med andra typer av microcement och därefter ta ett beslut. Det är bara ni som kund som kan bestämma om det är värt skillnaden.

logo-aktivcement-gray.png
Aktiv cement syd AB
559370-1666
Anders Pålssons väg 23 B
Klågerup, Sverige
info@aktivcement.se

Hitta inspiration på våra sociala medier

Följ oss:

AktivCement SE
© 2022 | Aktiv cement syd AB
All Rights Reserved.

Designed by: