VÅRA EXPERTISLÖSNINGAR

Vanliga frågor

Kan microcement användas i badrum och är det godkänt?
Ja, microcement är ett perfekt material för badrum. I Sverige är det inte ytskiktet utan tätskiktet som är godkänt för våtrum. D.v.s det är inte klinkern/kaklet eller microcementen man godkänner, utan tätskiktet (folien) som används under ytskiktet som är godkänt. Vi använder LIP som är en av många godkända “folier”. Läs mer om vad som gäller på gvk.se

Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så behöver man oftast inte riva ut det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt. Man kan istället applicera microcementen ovanpå kaklet/klinkern och då slippa en massa extra jobb och utgifter. För att nämna några utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel, klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader. Väljer du istället microcement så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett.

Tätskiktet behöver inte vara godkänt enligt dagens regler, dock måste ytskitet vara intakt och självklart inga misstankar om läckage. Detta då renoveringen inte innebär att man river ut det gamla badrummet. För att detta ska kunna utföras krävs det att alla plattor är intakta samt självklart att det inte är någon läcka i badrummet. I dessa fall måste badrummet renoveras från grunden. Även då är microcement en utmärkt produkt, men man då kan inte hoppa över några renoveringsmomoment.

Med microcementen kan man få en enhetlig yta, där t.o.m badkar och vask kan vara gjort av microcement. Detta kan verkligen ta ditt badrum till en ny nivå.

Om du bor i ett område med mycket kalk/surt vatten bör du vara medveten om att det kan uppstå kalkfläckar. Vissa gillar denna “patina”, andra motverkar fläckbildningen genom att använda en handduk/vattenskrapa. Valet är ditt.
Kan man ha flera färger på en yta?
Ja, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper, kan även göras i efterhand på en färdig yta.

Aktiv cement syd AB

Kontakta oss

Fyll i det obligatoriska fältet.
fp-05.png
logo-aktivcement-gray.png
Aktiv cement syd AB
559370-1666
Anders Pålssons väg 23 B
Klågerup, Sverige
info@aktivcement.se

Hitta inspiration på våra sociala medier

Följ oss:

AktivCement SE
© 2022 | Aktiv cement syd AB
All Rights Reserved.

Designed by: