ANVÄNDINGSOMRÅDEN

pri-01.jpg

BETONGVÄGGAR MED MICROCEMENT

Vårt populärast val på väggarna är microfino. Microfinons fina korn ger en slät betong med mycket eller lite livligt mönster, med mycket mönster blir ytan aningen “marmorerad” medan valet av lite mönster gör betongen “molnig” och harmonisk.

Vill du ha ett lite råare och kallare utseende, då rekommenderar vi någon av våra övriga produkter.

  • Microdeck gör betongen lite naturligare och råare
  • Microstone ger ett putsat/kornigt utseende
  • Microbase ger ett rustikt utseende

Samtliga produkter kan appliceras på olika vis för att nå ytterligare strukturer och mönster i betongen. Berätta för oss hur du vill ha det eller skicka en referensbild så kan vi säkert göra det som du önskar.

Med mikrocement får du flera fördelar jämfört med vanlig betong:

  • Flera olika strukturer och finishes
  • Snabbare applicering
  • Större valmöjlighet av färger, inte bara de gråa betong nyanserna.
  • Möjlighet att skapa diverse metallic-ytor, med eller utan oxidering.

MICROCEMENT UTOMHUS

Utomhus rekommenderar vi microstone, microstone är den mikrocement som har bäst anti-slip  egenskaper och höga resistansnivåer. Den kan högtrycktvättas och kan därför med fördel användas på terrasser, verandor och vissa fasader. Dess textur liknar utseendet puts, detta på grund av sina grova korn. Beroende på vilket färgpigment och finish man väljer kan resultaten bli väldigt unika. Du får en “putsad” look med modernare utseende.

Microdecken saknar microstones “anti-slip” egenskaper och passar därför inte lika bra utomhus, om den skall användas utomhus passat den bäst på väggar eller under tak.

RUSTIK LOOK

Vill du få en rustik betong så ska du välja någon av våra grova microbase material som slutfinish. Ytan blir extremt stark, rustik och rå yta. Beorende på applicering kan microbasen fås med väldigt stor variation och utseende. Microbasen kan användas på alla ytor och är vårt starkast material.
 
Microbase används som bas till samtliga av våra produkter, den används då för att förbereda ytan som ska bearbetas, oavsett slutfinish. Microbase täcker nätet och ger styrka och hårdhet mot slutbeläggningen. För golv med hårt slitage använder vi några av våra grövre baser, XL eller XXL.

MICROCEMENT I POOLEN

Vår rekommendation: Aquaciment

Varför Aquaciment?
Aquaciment rekommenderas för ytor i permanent kontakt med vatten, till exempel pooler, dammar eller fontäner, kan användas till både nya pooler samt renoveringarna. Med aquaciment får man en yta helt utan skarvar och fogar.

Hur ser slutprodukten ut?
Med Aquaciment kan endast fås i vit eller råvit, kan eventuellt göras i andra mycket ljusa nyanser men vit eller råvit rekommenderas. Ytbehandlingen i en pool är inte samma som övriga ytor vilket gör att klor/salt kan bleka de mörkare färgerna. Man kan även göra mönster/schabloner i olika färger. En mycket personlig pool!

I dagsläget rekommenderar vi endast microcement i helgjutna pooler då det är med en sådan konstruktion de är testade. Thermoblock, tjälden mf. är tyvärr ej testade med våra produkter än.

Aquaciment finns i två olika kornstrukturer:

  • Aquaciment XL: Applicering i både bas och finish. Tack vare sina grova korn blir ytan grövre med utmärkta “non-slip” (antihalk) egenskaper, detta gör den idealisk för poolens yttre kanter.
  • Aquaciment M: Endast som slutfinish. En medelkornig kornstruktur, med en slät yta, behaglig att ta på, vilket gör den idealisk för insidan av pooler.
pool-02.jpg
pool-01.jpg
logo-aktivcement-gray.png
Aktiv cement syd AB
559370-1666
Anders Pålssons väg 23 B
Klågerup, Sverige
info@aktivcement.se

Hitta inspiration på våra sociala medier

Följ oss:

AktivCement SE
© 2022 | Aktiv cement syd AB
All Rights Reserved.

Designed by: